Sinds 20 januari 2024 online!  Hierdoor kunnen sommige functionaliteiten nog ontbreken.

kippen.nl logo

Kippen kopen

Kippen kopen

HIERBOVEN EEN FOTO

De dag is aangebroken. Je hebt gebeld, gemaild, nog is gemaild en toch nog even voor de zekerheid gebeld om er zeker van te zijn dat de kippen die jij heel graag wilt hebben ook echt kan ophalen. Misschien heb je ze wel moeten reserveren en is het eindelijk zover. Vandaag kun je de kippen kopen die altijd al heb willen hebben bij de fokker naar jouw wens. Maar wat moet er klaar staan?

Stap 1: Het kippenhok

Jouw kippen nemen alleen genoegen met het allerbeste. Het hok staat klaar en is ingericht. Toch helpen we je even checken of alles goed gaat. Het hok is nieuw, dus er kan weinig mee gebeuren. Toch is het handig om te zorgen dat het juiste gedaan hebt. 

  • Er staat een voerbak in waarbij de kippen niet selectief kunnen eten én ongedierte, als muizen en ratten geen kans maken.
  • De kippen kunnen water drinken uit een drinkbakje. Het drinkbakje moet het liefst hangen, waardoor het water zo schoon mogelijk blijft. 
  • Het kippenvoer staat klaar om in de voerbak te doen.
  • Het hok is schoon, droog en er is voldoende ventilatie.
  • Als bodemmateriaal is er gekozen voor een stof-arm en absorberend materiaal. 
  • Ondanks dat het hok nieuw is, zijn er stappen ondernomen tegen bloedluis. Bloedluizen zijn vervelend en voorkomen is beter dan genezen. 

Stap 2: Het vervoeren van de kippen

Kippen vinden het niet prettig om vervoerd te worden, daarom is het verstandig om het hen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Je kan de kippen vervoeren doormiddel van een transport kist. Dit is wel relatief prijzig voor een enkele verhuizing, het is dus aan te raden om dit enkel te kopen, als je van plan bent om de kippen regelmatig te verhuizen. Blijven de kippetjes lekker op hun plek, dan is voor het ophalen een stevige doos voldoende. Let daarbij wel op dat de kippen genoeg lucht krijgen doormiddel van luchtgaten. 

Stap 3: Kippen kopen

Bij de fokker kijk je of alles in orde is. Lopen de (kriel)kippen netjes. Zijn ze erg schuw of juist heel erg nieuwsgierig. Hebben ze ergens last van? Of is hun verenkleed dof? Vraag de fokker hier ook naar! Beantwoord de fokker de vragen ontwijkend vraag dan juist door. Niks is zo frustrerend als zieke kippen kopen.

Voeg suggestie toe

Geef hieronder je suggesties door.

Na insturen beoordelen wij of dit ook daadwerkelijk geplaatst kan worden.

Stuur je foto in

Na insturen beoordelen wij of deze ook daadwerkelijk geplaatst kan worden.

Handboek - Starten met Kippen Houden

Vul je e-mailadres in en start goed voorbereid met het houden van kippen