Sinds 20 januari 2024 online!  Hierdoor kunnen sommige functionaliteiten nog ontbreken.

kippen.nl logo

Broedeieren kopen

Broedeieren kopen

HIERBOVEN EEN FOTO

Zelf eieren uitbroeden onder een kip of broedmachine kan met broedeieren. Broedeieren kopen kun je het beste doen met zorg. Je wilt immers goede en gezonden kuikens. Hiermee kun je een sterk en gezond toompje kippen opbouwen die voor jarenlang plezier zorgt.

Wat is een broedei?

Om nakomelingen uit een ei te krijgen is het belangrijk dat het ei bevrucht is. Dat betekent dat een haan met succes een hen betreden heeft en de bevruchting succesvol is geweest.

Maar… een broedei is niet perse bevrucht (dat maakt het een beetje verwarrend). Een broedei is ei die in principe geschikt is om uit te broeden. Een kippenfokker houdt een bepaald ras bij elkaar (1 haan en paar hennen). De haan bevrucht de kippen maar dat betekent nog niet dat het ei altijd bevrucht is.

Deze eieren legt de kippenfokker apart zodat ze door hem zelf of door u uitgebroed kunnen worden. Per kippenras zal de prijs voor een broedei verschillen. Meestal ligt de prijs tussen de 0,50 en 1,50 per ei. Voor speciale rassen of kleurslagen kan de prijs aanzienlijk hoger liggen.

Waar kan ik broedeieren kopen?

Verschillende mensen bieden broedeieren aan. Dat kunnen echte sportfokkers zijn, winkels of mensen met een eigen toompje kippen in de achtertuin. Afhankelijk wat voor kippen u wilt, kiest u de plek waar broedeieren verkocht worden. Broedeieren kun je prima versturen, dus de afstand hoeft geen probleem te zijn. 

Op deze website kan je fokkers vinden die zich gespecialiseerd hebben in bepaalde rassen. Zo weet je zeker dat kuikens uit de broedeieren raszuiver zijn.

Wat zijn de populairste kippenrassen?

Via deze website kan je informatie vinden over vele kippenrassen. Maar welke zijn nu het populairst en waarom?

1. Cochin krielkip         
Een zeer populair kippenras die erg rustig is en goed met kinderen samengaat. De Cochin kriel is niet zo groot en heeft niet veel ruimte nodig. De voet bevedering geeft de kippen een gezellig uitstraling. Ze worden snel broeds en eten gemakkelijk uit je hand.

2. Zijdehoen kriel
Door zijn apart verenkleed en schattige uitstraling is ook de zijdehoender enorm gewild. Zijdehoenders hebben geen typische veren. Het lijkt meer op dons en zijn enorm zacht. Een zijdehoender slaapt niet op een stok.

3. Barnevelder 
Een echte Hollandse kip en een middelzwaar kippenras Barnevelder kippen geven zowel vlees als een goede eierproductie. Een barnevelder legt donkerbruine eieren en dat maakt die kippenras erg bijzonder.

Voeg suggestie toe

Geef hieronder je suggesties door.

Na insturen beoordelen wij of dit ook daadwerkelijk geplaatst kan worden.

Stuur je foto in

Na insturen beoordelen wij of deze ook daadwerkelijk geplaatst kan worden.

Handboek - Starten met Kippen Houden

Vul je e-mailadres in en start goed voorbereid met het houden van kippen