Sinds 20 januari 2024 online!  Hierdoor kunnen sommige functionaliteiten nog ontbreken.

kippen.nl logo

Kuikens kopen

Kuikens kopen

HIERBOVEN EEN FOTO

Wil je starten met houden van kuikens? Lees je dan eerst even in. Kuikens hebben andere behoeftes dan kippen en zijn vaak zwakker. Je kunt kiezen voor eendaags kuikens of kuikens die wat ouder zijn en geen warmte meer nodig hebben

Hebben kuikens warmte nodig?

Ja, zeker! Kuikens die net uit het ei komen leven de eerste week voornamelijk onder moeder kip. Naarmate ze ouder worden wordt dit geleidelijk minder. De kuikens groeien door en vanaf week 6-8 zullen ze niet meer onder hun moeder kruipen voor extra warmte. Bij een gebrek van een moeder kip is het belangrijk dat je de kuikens een warme plek biedt, dit kan in de vorm van een warmtelamp of -plaat. 

FOTO VAN KUIKENS MET WARMTEPLAAT

Wat is het voordeel van kuikens kopen?

Als kuikens extra warmte nodig hebben en zwakker zijn dan kippen, wat is dan het voordeel? Net andere dieren kunnen kippen aan je wennen. Hoe jongen ze zijn, hoe makkelijker dat gaat. Jonge kuikens kopen is daarom handig als je de kippen hand tam wilt hebben. Je kunt ze makkelijker naar je toe lokken met wat lekkers en ze zijn hierdoor sneller tam. 

Wat heb je nodig voor ééndags kuikens?

Als je kuikens haalt van een dag oud is het belangrijk om te controleren of ze goed rechtop lopen, actief zijn en geen poepkontjes hebben. Is dat het geval dan kun je meenemen. Vervoer ze altijd warm. Dit kan gemakkelijk met een flesje warm water in het vervoer hokje. Eenmaal thuis aangekomen moet het volgden klaar staan:

  • Kuikenhok
  • Warmtebron (warmtelamp of warmteplaat)
  • Kuikenvoer en kuikendrinkbak
  • Vers drinkwater
  • Kuikenvoer
  • Vitamine

Door gebruik te maken van het bovenstaande lijstje, ben je er helemaal klaar voor om te beginnen met het houden van leuke kuikens!

Deel dit artikel

Het platform voor elke kippenliefhebber

Bekijk jouw voordelen. Gratis aanmelden.

Voeg suggestie toe

Geef hieronder je suggesties door.

Na insturen beoordelen wij of dit ook daadwerkelijk geplaatst kan worden.

Stuur je foto in

Na insturen beoordelen wij of deze ook daadwerkelijk geplaatst kan worden.

Handboek - Starten met Kippen Houden

Vul je e-mailadres in en start goed voorbereid met het houden van kippen