Sinds 20 januari 2024 online!  Hierdoor kunnen sommige functionaliteiten nog ontbreken.

kippen.nl logo

Krielkippen kopen

Krielkippen kopen

HIERBOVEN EEN FOTO

Een krielkip is van een kleiner formaat dan een ‘gewone kip’. Het kopen van krielkippen komt dan ook met regelmaat voor. Vaak heb je van de verschillende rassen een grote en een kleine maat. Goede voorbeelden hiervan zijn de Barnevelder en de Barnevelder kriel of de Cochin en de Cochin kriel. Door het ‘schattige’ formaat zijn de krielen tegenwoordig erg in trek en de diertjes hebben minder ruimte nodig waardoor ze sneller in de tuin passen. Krielen worden daarom vaak genoeg in de achtertuin van een rijtjes huis gehouden.

De populairste krielkippen

Bij het uitzoeken van krielkippen zal je oog al snel op één van onderstaande rassen vallen. Het is niet voor niets dat deze erg populair zijn. Ze hebben een lief karakter en zijn daarom ideaal als je kinderen hebt. Net als bij ‘gewone’ kippen zijn er wat dingen waar je op moet laten bij het kopen. Kippen kopen doe je het beste met aandacht. In het artikel vind je meer informatie zodat je zo goed mogelijk voorbereid bent! Niks is leuker dan het houden van gezonde en blije kippen in de tuin!

  1. Zijdehoen krielen. Een lieve kleine kip die als opvallende eigenschap dons heeft in plaats van veren. Ook slapen zijdehoenders niet op stok
  2. Cochin kriel. Hebben (zoals op de foto hierboven) een opvallende voetbevedering en zijn echte schattige kipjes. Ze hebben een bolle vorm.
  3. Wyandottes. Ook een hele opvallende verschijning en leuk voor in het kippenhok. De veerpatronen van de wyandotte kriel zijn erg bijzonder en mooi. Ideaal voor het krielkippen kopen.

HIERONDER FOTO’S VAN DE BEKENDE KRIELEN

Voeg suggestie toe

Geef hieronder je suggesties door.

Na insturen beoordelen wij of dit ook daadwerkelijk geplaatst kan worden.

Stuur je foto in

Na insturen beoordelen wij of deze ook daadwerkelijk geplaatst kan worden.

Handboek - Starten met Kippen Houden

Vul je e-mailadres in en start goed voorbereid met het houden van kippen