Sinds 20 januari 2024 online!  Hierdoor kunnen sommige functionaliteiten nog ontbreken.

kippen.nl logo

Legkippen kopen

Legkippen kopen

HIERBOVEN EEN FOTO

Als je legkippen koopt, kan je rekenen op elke dag een vers eitje. Legkippen heb je in 2 kleuren. Witte legkippen en bruine legkippen. Het grappige is dat de witte kip, witte eieren legt en de bruine kip bruine eieren. Dit heeft niet met de kleur veren te maken, maar je kan het zien aan de kleur van het oor. Maar dit zijn niet de enige verschillen!

Wat zijn de verschillen tussen de witte en bruine legkip?

Voordat je legkippen gaat kopen is het verstandig om je te verdiepen in het soort. De verschillen in de eieren hebben we al benoemd, maar er zijn nog meer verschillen. Zo is de bruine legkip veel nieuwsgieriger en makkelijker handtam te maken. De witte schrikt veel sneller en tam maken zit er ook niet in. Maar de witte legkip heeft als voordeel dat ze veel minder vatbaar zijn voor ziektes.

HIERONDER FOTO”S LATEN ZIEN DIE HET VERSCHIL AANDUIDEN

Waar kan je legkippen kopen?

Legkippen kan je op twee plaatsen kopen. Bij de hobbyfokker die zijn eigen legkippen vanaf kuiken aan opfokt of bij een professionele pluimveehouder boer met complete stallen. Beide hebben zo hun voor en nadelen, meer informatie hierover lees je in het handboek.

Legkip redden

Als legkippen in de pluimvee industrie niet meer dagelijks een ei leggen worden ze afgedankt en naar de slacht gebracht. Er bestaat een mogelijkheid om via organisaties legkippen te redden in plaats van ze te kopen. 

Voeg suggestie toe

Geef hieronder je suggesties door.

Na insturen beoordelen wij of dit ook daadwerkelijk geplaatst kan worden.

Stuur je foto in

Na insturen beoordelen wij of deze ook daadwerkelijk geplaatst kan worden.

Handboek - Starten met Kippen Houden

Vul je e-mailadres in en start goed voorbereid met het houden van kippen